august 2

0 comments

Crezi că ai vârsta din buletin? S-ar putea să te înșeli

Cu câțiva ani in urmă am aflat pentru prima dată că nu avem o singură vârstă. Vârsta din buletin arată doar câți ani au trecut de când te-ai născut. Dar sunt oameni de aceeași vârstă care arată mai bine, și alții care arată și se simt mai rău. Care e diferența dintre ei? Diferența este vârsta biologică, care e vârsta reală a corpului tău. 

Poți avea 40 de ani, iar corpul tău să aibă vârsta reală de 35 de ani sau mai puțin. Ăsta e cazul fericit. 

Sau, poți avea 40 de ani, dar corpul tău să aibă vârsta de 50, 60 sau 70 de ani! Situația asta nu mai e deloc amuzantă, dar e un semnal care îți arată că trebuie să faci ceva.

Vârsta biologică e un parametru pe care îl poți folosi ca să știi cât de bine îți menții sănătatea, și dacă ceea ce faci (nutriție, sport, stil de viață) funcționează. Cum faci? Simplu:

  • îți măsori vârsta biologică la un moment dat,
  • faci o modificare în stilul de alimentație sau de mișcare, și după un timp măsori vârsta biologică din nou. Dacă vârsta biologică s-a redus, ceea ce ai făcut te ajută să îți întărești săănătatea și să își crești calitatea vieții pe termen lung, și merită să continui să faci, sau măcar să repeți periodic.

De exemplu, ai 40 de ani, iar vârsta ta biologică e 45 de ani. Să zicem că nu mănânci prea multe legume. Începi să crești cantitatea de legume crude din alimentația ta, și consumi măcar o salată pe zi. Eventual eviți și alimentele procesate și zahărul rafinat o vreme. După o lună, îți măsori vârsta biologică din nou. Din experiența mea, ar trebui să fie mai mică decât la prima măsurare.

Mai multe despre vârsta biologică, inclusiv cum să o măsori, găsești pe wellnessist.ro. Tot acolo găsești și idei care să te ajute să îți menții tinerețea corpului cât mai mult.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>