martie 27

0 comments

Detoxifierea ficatului – start la ”curățenia de primăvară”

A venit momentul pentru o noua cură de detoxifiere a ficatului. De ce? Pentru că îmi place să mă mențin în cea mai bună formă și să previn bolile. Și pentru că, de fiecare dată când am făcut-o m-am simțit după aceea mai bine, mai ușor, cu o minte mai clară. Ca să nu mai spun că e un program excelent pentru cine își dorește o cură de slăbire. Este cel mai bun exemplu de slăbire prin însănătoșirea organismului.

Săptămâna asta voi scrie pe wellnessist.ro un articol detaliat despre metoda de detoxifiere a ficatului. Până atunci, îți spun pe scurt ce voi face eu în următoarele două săptămâni:

Ce mănânc pentru detoxifierea ficatului:

Voi mânca în special legume, din care minimum 50% vor fi crude.

Voi mânca extrem de puține proteine animale: adica doar circa 100 grame de brânză de vaci degresată sau iaurt degresat pe zi. Doar în cazul în care mă voi simți slăbit sau cu mintea încețoșată voi adăuga încă puțină proteină la meniul zilnic (de exemplu un ou fiert pe zi). Ideal ar fi să nu mănânc proteine animale deloc, dar știu că pentru tipul meu corporal o mică doză de proteine este acceptabilă și chiar necesară.

Voi mânca mulți germeni și semințe înmuiate, mai ales nuci și migdale.

Voi bea de trei ori pe zi un suc dintr-un amestec de 60 ml suc de merișor, 1 lingură de suc de lămâie și 1 linguriță de oțet de mere, plus apă filtrată până la 250 de ml.

Ce nu mănânc/beau pentru a-i da ficatului o pauză:

Nu mănânc: Zahăr, cereale, pâine, paste, cartofi, carne, produse procesate, fructe foarte dulci sau fructe uscate.

Nu beau: sucuri procesate, cafea. Cafea nu beau de obicei, dar am menționat-o pentru cazul în cazul în care vrei să începi și tu cura și nu ai răbdare până când public varianta completă pe Wellnessist.

Ce măsor / La ce voi fi atent:

La orice regim pe care îl țin sau la orice experiment pe care îl fac, îmi propun să urmăresc niște parametri și să măsor rezultatele pe parcurs și la sfârșit. Unele lucruri cum ar fi greutatea, centimetrii în talie, procentul de grăsime în corp, se pot măsura exact. Alți parametrii, cum ar fi calitatea somnului, nivelul de energie, poftele, sunt subiectivi. Dacă ești atent însă, îți poți da seama clar dacă apar schimbări și în cazul acestora.

Voi urmări cum evoluează:

 • Calitatea somnului
 • Nivelul de energie
 • Claritatea mentala
 • Poftele
 • Greutatea corporală
 • Circumferința taliei
 • Procentul de grăsime în corp

De unde plec:

În acest moment am:

 • Inălțime: 1,85 m 
 • Greutate: 83,7 kg
 • Procentul de grăsime în corp: 21,1%
 • Circumferința peste burtă: 92 cm

De ce fac cura de detoxifiere a ficatului

Ficatul este unul dintre organele noastre vitale. Este în același timp și organ și glandă. Are peste 500 de funcții, printre care digestia, detoxifierea corpului, procesarea grăsimilor. Ficatul secretă și unul dintre hormonii implicați în arderea grăsimilor, IGF.

Ficatul are și un rol major în funcționarea întregului sistem hormonal. Toți cei 6 hormoni impplicați în arderea grăsimilor funcționează prin intermediu ficatului. Toate grăsimile din corp, atunci când sunt arse pentru obținerea de energie, trebuie să treacă prin ficat pentru a fi metabolizate. Ficatul ajută și la stabilizarea nivelului de zaharuri în sânge între mese, menținând astfel nivelul de ”combustibil” în sânge constant. 

Dacă te uiți la câte lucruri face ficatul pentru tine, îți dai seama că nu strică să faci și tu ceva pentru el, măcar din când în când, dacă nu tot timpul.

Ficatul tău e ca un muncitor devotat care trudește pentru tine zi și noapte, într-un mediu toxic, și hrănit destul de prost. Atunci când faci o cură ca asta, e ca și cum i-ai da ficatului tău o vacanță într-un Spa unde are parte și de cea mai bună și sănătoasă mâncare, și de odihnă. După această vacanță, va putea să își facă din nou treaba la parametrii maximi și asta se va simți în starea ta de bine. Acestei cure i-am putea spune la fel de bine cură pentru refacerea ficatului, în loc de cură de detoxifiere a ficatului. 

Ce obții dacă faci o cură de detoxifiere a ficatului

În urma acestei cure, ar trebui să scazi în kilograme și în centimetri, să ai un tranzit intestinal mai bun, și să ai mai multă energie.

De asemenea, un ficat care funcționează bine te va ajuta să metabolizezi mai bine și mai repede toate alimentele și să arzi mai ușor grăsimile. Îți vor scădea poftele și vei putea să reduci în mod natural cantitatea de zahăr sau alimente ultraprocesate din alimentația ta, fără un efort prea mare. Vei avea, de asemenea o piele mai curată, un păr mai frumos și unghii mai rezistente.

Pentru toate beneficiile de mai sus, eu zic că merită să-i dau ficatului meu această ocazie de regenerare. Tu ce zici? Ai făcut vreodată vreo cură de detoxifiere / regenerare a ficatului? Cum? Ce rezultate ai avut? Lasă un comentariu mai jos și spune-mi și mie, sunt tot timpul interesat de soluții eficiente pentru o sănătate perfectă.


Tags

detoxifiere, ficat


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page

>